shanghaitower

Ides och SCG har tecknat ett strategiskt partneravtal inom BIM för gemensamma systemleveranser. SCG har målet inställt på att leverera 100% digital BIM-data, därför inkluderas MasterConcept BIM och Facility Management i systemleveranserna. Avtalet är tecknat med bolaget SCG SHANGHAI SHANGAN M&E Design Office CO., LTD som är en del av SCG Group.

Ides Golden Partner SCG MEPDE kommer att erbjuda leveranser av kompletta digitala datamodeller, BIM, där dokument, 3D-modeller och förebyggande underhållsrutiner är förenade i samma system. För att uppfylla målet att leverera 100% digital BIM-data, utvecklar SCG sina kunder i hur BIM kan användas även i förvaltningsskedet.

– Med hjälp av MasterConcept skapar vi en livscykelplattform till våra kunder där den tekniska byggnadstekniska informationen tillsammans med underhåll och driftrelaterad information byggs upp samtidigt. Vi delar inte upp data mellan olika system utan behåller data och dokument konsistenta och skyddade genom hela livscykeln, säger Ms. Wang, President of SCG SHANGHAI SHANGAN M&E Design Office CO., LTD

MasterConcept innehåller Facility Management (FM) med Förebyggande Underhåll (FU), Arbetsorder, Felrapportering, och Förbättringsförslag.

– Tillsammans med SCG skapar vi något helt nytt, något som ingenjörer pratat om under en lång tid. Vi flyttar fram förberedelser för underhåll och underhållsrutiner till projektleveransers allra tidigaste skede för att vara upp i luften med underhåll dag 1, avslutar Lars Geidne, VD Ides AB

Om SCG MEP

Shanghai Construction Group (SCG) är ett av topp-1000 företagen i världen enligt Forbes topp 2000-rankning. De har 33,157 anställda och en försäljning på mer än 180 miljarder SEK. Shanghai Construction Group Co, Ltd verksamhet innefattar byggnadstjänster för byggnation av skyskrapor, broar, järnvägar, offentliga kultur- och idrottsanläggningar, industrier och miljöskyddsprojekt. Företaget grundades den 15 juni 1998 och har huvudkontor i Shanghai, Kina. SCG, som har genomfört många viktiga byggnationer i en modernisering av Kinas städer, är flaggskeppet i Kinas byggindustri.

Samtidigt har SCG även genomfört cirka 100 landmärkesprojekt i mer än 30 utomeuropeiska länder och regioner.