Ides AB meddelar att nästa version av MasterConcept lanseras 25 mars på Ides Community Conference i Göteborg. Den nya versionen är fylld med nya spektakulära funktioner.

– Version 12 av MasterConcept tar vår produkt till en ny nivå. Den nya versionen är späckad med funktioner för alla våra användare, säger Stig Hellholm, vVD på Ides AB.

MasterConcept har utvecklats i både dataplattformen och i CAD-ramverket. Ides CAD-Driver har utvecklats för att stödja nya produkter på marknaden, som exempelvis ZWCAD+, från ZWCAD Software CO., LTD. Ides CAD-applikationer elMaster och proMaster har dessutom fått ett nytt användargränssnitt för ett mer effektivt och intuitivt användande.

Release 12 har utökats med en ny projektdatahantering med stöd för parallella projekt, från design till införande. MasterConcept har nu också stöd för miljökvalificeringsprocesser av utrustning för att stödja kunder med höga krav på kvalitet och spårbarhet i verksamheten.

MasterConcept inkluderar nästa generation av sitt integrationsramverk med stöd av IFS och SAP, världsledande ERP och EAM leverantörer.